onsdag 12. august 2009

SkolestartDet er blitt midten av august og med den tiden følger naturligvis skolestart. Jeg vil selvfølgelig benytte anledningen til å ønske alle nye og gamle både elever og lærere velkommen tilbake etter ferien og inviterer alle til å følge Biblioteksbloggen også i år. Det blir kjekt å se alle igjen:) 
Ved skolestartfølger kommer nye muligheter og opplevelser; også på lesefronten. For oss bokormer er høsten spesielt av interesse, det kommer alltid spennende bøker fra forlagene på denne tiden. Men du trenger ikke vente til høsten for å finne deg noe interssant. Nedenfor har jeg laget et tilfeldig utvalg over noen av bøkene du finner hos meg på biblioteket:

Stephenie Meyer: Formørkelsen, Gyldendal, 2009. 

Tredje roman om Bella og vampyrkjæresten Edward kom på norsk i vår, og vi har den nå på biblioteket. Snart kommer oppfølgerfilmen, og for de som er spent på hvordan det går med Bella kan nå altså ta fatt på bok nr. tre i Twilight-serien. Her kan du lese om en rekke mord som skjer i Seattle samtidig som en onskapsfull vampyr er ute etter hevn. Bella må ta et valg mellom kjærligheten og vennskapet denne gang, personifisert i Edward og Jacob.

Thomas Nordseth-Tiller: Max Manus-Film og virkelighet, Orion, 2008. 

Vil absolutt anbefale denne boka som gir et innblikk i den virkelige historien bak filmen "Max Manus", ført i pennen av nå avdøde manusforfatter Thomas Norseth-Tiller. Her får du vite mer om hvordan  historien om Max Manus ble adaptert til film og om Manus innsats som hemmelig agent og sabotør under den andre verdenskrig.

Katherine Neville: De åtte, Bazar, 2007.

Her er en spenningsroman for deg som likte Da Vinci-koden. Dette er en nervepirrende thriller med sjakkmiljøet som bakgrunnsteppe, samtidig som handlingen skifter mellom 1700-tallets Sør-Frankrike og 1970-tallets New York. Følg dataeksperten Catherine Velis jakt på brikkene i et gammelt sjakkspill som trolig befinner seg i Algerie. Her ligger mysteriene lag på lag for leseren som liker blandingen mellom historie og fiksjon. (Liker du denne type bøker kan jeg også anbefale Danteklubben av Matthew Pearl.)

Elia Barcelò: Gullsmedens hemmelighet, Gyldendal, 2006.

Dette er virkelig en liten perle av en bok, for å spille litt på bokas tittel.. Denne lille romanen er på bare 95 sider og må vel kunne kalles en kortroman, men forfatteren får virkelig sagt noe på disse sidene, som tar for seg kjærlighetsforholdet mellom to mennesker som møter hverandre flere ganger i livet i ulike tidsfaser, men det er også en roman om hvordan kjærligheten ofte ikke har riktig timing. En trist, men fin historie som du husker lenger etter at du har lest den.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar