mandag 9. februar 2009

Hva leser jeg nå

For tiden leser jeg oppfølgeren til Vindens skygge som heter Engelens spill som er skrevet av den spanske forfatteren Carlos Ruiz Zafon. Ettersom historien utspiller seg før historien om Daniel Sempere i Vindens skygge, kan det vel strengt tatt ikke kalles en oppfølger, men historiene er knyttet sammen ved at vi i Engelens spill blir kjent med Daniels bestefar.
Carlos Ruiz Zafon skriver innen genren mange velger å kalle magisk realisme; dvs. forfatteren lar ofte realismen være knyttet til et bestemt sted (som inngående detaljer om gatenavn og steder i Barcelona) samtidig som leseren blir presentert med overnaturlige fenomener som ånder og spøkelser. Andre forfattere innen denne sjangeren er f.eks Isabel Allende og Gabriel Garcia Marquez. Zafon har oppnådd stor suksess med sine to bøker (to til er planlagt i samme serie) Spesielt interesserte fans kan også være med på guidede tours i Barcelona slik byen blir skildret Vindens skygge.
Zafon skriver om kjærlighet; både mellom mennesker, men også om en lidenskap for bøker og litteratur generelt. Jeg gleder meg til de to siste bøkene i serien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar